RK #3: Nästesdagar

Ikväll bjuds på rykande färskt reportage från Nästesdagarna där Fredrik Vejdeland också höll ett anförande inför valet. Programmet gästas ikväll av Kungälvs kampgruppschef Marcus Sahlman. Vi pratar också om drunkningsolyckan i Romesjön.

Ikväll är det dags för det tredje avsnittet av Radio Kungälv. Denna gång med mer fokus på aktivism. Vi går live klockan 18:00.

Elin har intervjuat aktivister vid Nästesdagarna som ägt rum i helgen och bjudit på utbildningar och tal för aktivister. Fredrik Vejdeland höll ett föredrag på plats som bland annat handlade om Nordiska motståndsrörelsens valkampanj i Kungälv.

Vad är egentligen Nästesdagarna och vad innehåller denna utbildningshelg? Kungälvs kampgruppschef Marcus Sahlman gästar programmet för att prata lite mer om det men också för att berätta lite om sig själv och sitt arbete.

Vi diskuterar självklart andra lokala nyheter. Vad hände egentligen under drunkningsolyckan vid Romesjön? Radio Kungälv har svaret.

Diskutera gärna i chatten på Spreaker och ställ frågor så gör vi vårt bästa för att besvara dem i programmet.

Om Radio Kungälv


Radio Kungälv är ett lokal radioprogram av och för Kungälvsbor med fokus på nyheter, lokalpolitik och historia. Vi sänder live på söndagar 18:00-19:30.

Programmet tar upp lokala nyheter och gör historiska reportage från i första hand Kungälv, men också Bohuslän och Västkusten. Vi tar även in gäster med anknytning till Kungälv med omnejd.

Bakom programmet står Elin Reinhardt (programledare) samt Fredrik Vejdeland och Peter Albinsson (producent). Alla tre medverkande är vana radiopratare som i vanliga fall återfinns i programmen Radio Regeringen, Ledarperspektiv samt Lifsferill.

Fredrik och Peter är förutom detta också kandidater för Nordiska motståndsrörelsen i kommunvalet i Kungälv. De som vill veta mer om Nordiska motståndsrörelsens representanter, valkampanjen och vad vi står bör definitivt lyssna på podden.

Som nyhetsförmedlare fyller Radio Kungälv ett stort tomrum. Programmet kommer att ta upp ämnen som lokal mainstream-media förvränger eller inte tar upp. Vi beskriver den mångkulturella verkligheten som den ser ut utan skygglappar.

Vi tar gärna in andra röster i programmet och tar tacksamt emot tips på hur vi kan förbättra programmet. Har du insider-information om det mångkulturella kaoset eller andra saker som händer i Kungälv, tveka då inte att kontakta oss. Mejla oss på [email protected].